Terug Home pagina

 Ventilatie Rudy Cuypers Berlaar
   Hellestraat 8
   2590 Berlaar
   GSM  0496/33.57.71

  Ventilatie systeem D                     Premies

 

Warmterecuperatie
Er wordt lucht afgevoerd uit de vochtige ruimtes, namelijk badkamer, toilet, wasplaats en keuken.

Deze lucht passeert over de warmtewisselaar en wordt vervolgens afgevoerd naar buiten. Er wordt verse buitenlucht aangezogen en gefilterd. Deze lucht passeert eveneens alover de warmtewisselaar en wordt vervolgens ingeblazen in de slaapkamers, bureau en living.


De warmte afkomstig van de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de binnenkomende buitenlucht op te warmen. De toestellen hebben een rendement van ongeveer 95% en zijn uitgerust met gelijkstroommotoren, waardoor het elektrisch verbruik sterk gereduceerd wordt.
 

Wat betreft de aanzuig van buitenlucht: deze kan gebeuren via het dak, de buitenmuur (noorderkant) of via een grondbuis. Het voordeel van de grondbuis is dat in de winter de buitenlucht wordt opgewarmd en in de zomer de lucht wordt afgekoeld.

De toestellen zijn eveneens beschikbaar met een bypass-cassette. Deze zorgt ervoor dat in de zomer de ingeblazen (buiten)lucht niet passeert over de warmtewisselaar en zo frissere lucht wordt binnengebracht in de woning. Dit gebeurt automatisch. De afzuiging van de dampkap mag nooit aangesloten worden op het systeem.